Nyt IKEA smart plug med måling af strømforbrug

Der har længe været rygter om, at IKEA var på vej med en ny variant af deres smart plug. Nu ser rygterne altså ud til at være sande, da en ny smart plug er dukket op i IKEAs Home Smart app. Det nye smart plug ligner umiddelbart Tretakt på en prik, men den har én vigtig væsentlig forskel.


27. juni 2024 | Sune Kuntz

IKEA Inspelning strømmonitorerende smart plug.

Tilbage i april var der tegn på, at IKEA arbejdede på et smart plug med strømmonitorering. Blandt andet kunne man på iOS tilføjede widgets, som viser “Energy zones”. Derudover kunne man på FCC se, at IKEA havde søgt certifiering for et smart plug ved navn Inspelning.

Nu er der ikke meget tvivl om, hvorvidt dette smart plug med strømmonitorering rent faktisk eksisterer. Hvis man forsøger at tilføje en ny enhed i Home Smart app’en, så viser opsætningsskærmen nu, at det er muligt at tilføje netop Inspelning.

Forsøger man at tilføje en ny enhed i Home Smart app'en, så får man nu muligheden for at tilføje Inspelning.
Forsøger man at tilføje en ny enhed i Home Smart app’en, så får man nu muligheden for at tilføje Inspelning.

Tilbage i ferbruar erstattede Tretakt den gamle Trådfri smart plug, hvor den primære forbedring var en (lidt) mindre formfaktor, samt en tænd/sluk knap. Det er stadig muligt at købe og tilføje Tretakt, så Inspelning ser ikke ud til at være en erstatning for Tretakt.

I app'en kan man tilføje både Inspelning og Tretakt. Tretakt erstattes altså ikke.
I app’en kan man tilføje både Inspelning og Tretakt. Tretakt erstattes altså ikke.

På billedet i app’en ser Inspelning ud til at ligne Tretakt på en prik, så vi skal nok ikke forvente et helt nyt design fra smart pluggen.

Præcis hvilke funktioner det nye strømstik får, ved vi ikke endnu. IKEA har endnu ikke kommenteret på Inspelning i app’en. Med tanke på de widgets der tidligere er dukket op på iOS, så kan vi nok forvente, at man kan få et overblik over ens strømforbrug på hjemmeskærmen. Om strømmonitoreringen kan bruges til automationer i Home Smart app’en ved vi som sagt ikke, men en sådan funktion er ikke utænkelig. Her kan ville man for eksempel kunne se, om ens fjernsyn var tændt eller slukket ud fra strømforbruget fra fjernsynet.

OPDATERING d.27/6:

IKEA har siden maj testet energy insights i den svenske Home Smart app. Energy insights er en oversigt over energiforbruget i dit smart hjem.

Energy insigts fra den svenske Home Smart app.
Energy insigts fra den svenske Home Smart app.

IKEA skriver, at funktionen ruller ud i flere lande i løbet af året. Udrulningen i Sverige bruges som en test, så IKEA kan indsamle data inden at funktionen kommer til andre lande. Ifølge IKEA kan vi forvente at Inspelning sættes til salg til oktober.Skriv en kommentar


Kommentarer

IKEA: ingen flere Trådfri produkter | Positron.dk
4. juli 2024 - 15:13

[…] i deres nye app, med tanke om at lancere et nyt strømmonitorerings smart plug, kaldet Inspelning, til oktober. Det var tydeligt at det nye smart plug havde funktioner som Trådfri gatewayen ikke […]

© Positron 2024