Strømmonitorering muligvis på vej fra IKEA

IKEA ser ud til at gøre klar til strømmonitorering i deres Home Smart system. Nylige opdateringen til Home Smart, samt tilladelser fra det amerikanske FCC sladrer om IKEAs planer om strømmonitorering i app’en.


6. april 2024 | Sune Kuntz

IKEA Tretakt smartstik

For nyligt udkom det nye Tretakt smartstik fra IKEA. Stikket er en forbedring af det gamle Trådfri stik, hvor der blandt andet forbedres på formen og ved at have en tænd/sluk-knap på selve stikket.

Tretakt er udelukkende tænd/sluk, men FCC-tilladelser sladrer om IKEAs fremtidige planer. Udover Tretakt så har IKEA også søgt om tilladelser til et Inspelning smartstik.

Ser man på billeder på FCCs hjemmeside, så ser forskellen på Tretakt og Inspelning ikke ud til at være andet end størrelsen på de to. Der var derfor også i starten spekulationer om, at de tog stik blot var til to forskellige regioner.

Tretakt smartstik til venstre er tydeligt mindre end Inspelning til højre.
Tretakt smartstik til venstre er tydeligt mindre end Inspelning til højre. FOTO: FCC.

Nu sladrer en opdatering til Home Smart dog om noget, som IKEA selv kalder energy zones. Opdateringen tilføjer to nye widgets til iOS, hvor beskrivelsen fortæller om spot priser for strømmen.

Beksrivelsen dukkede op i december og er derfor ikke helt ny, men med det nye Inspelning stik tegnes der et mere præcist billede af, hvad tanken bag energy zones er.

Med en oversigt over det billigste strømpriser i løbet af dagen er det oplagt, at energy zones til dels kan bruges til at tænde og slukke for elektriske apparater, alt efter om strømmen er for dyr eller billig.

Ordet zone lægger dog også op til, at man kan oprette flere af disse. Hvis man opretter en energy zone til for eksempel stuen, er det ikke svært at forestille sig at ens eget strømforbrug kommer til at figurere i app’en.

Placeres en af de to nye widgets på startskærmen, så melder de begge at funktionen “kommer snart”. IKEA er ikke ligefrem kendte for at være hurtige til at frigive smart home udstyr, så hvor længe vi skal vente på funktionen må tiden vise.

© Positron 2024