Nyt Matter og Philips Hue på IFA 2023?

IFA messen i Berlin er lige om hjørnet. Faktisk er første dag på messen allerede d.1 september og varer til d.5 september. Hvad der helt præcist vises frem, vides af gode grund endnu ikke med sikkerhed. Der er dog en række rygter, som allerede er begyndt at svirre. Matters år? Matter har nu været snart […]


27. august 2023 | Sune Kuntz

IFA Berlin

IFA messen i Berlin er lige om hjørnet. Faktisk er første dag på messen allerede d.1 september og varer til d.5 september. Hvad der helt præcist vises frem, vides af gode grund endnu ikke med sikkerhed. Der er dog en række rygter, som allerede er begyndt at svirre.

Matters år?

Matter har nu været snart været på markedet i næsten et år. Indtil videre har der dog ikke været en overflod af Matter devices, som mang ellers havde håbet. Selv store spillere som Philips Hue har udskudt deres Matter opdatering indtil flere har taget standarden til sig. Noget kunne dog tyde på, at IFA 2023 kan være vendepunktet for Matter. Et kig på CSAs hjemmeside (organisationen der står for at udforme Matter standarden) viser tilsyndeladende en række Matter devices som har fået Matter certificering men endnu ikke er lanceret.

Kontaktsensor fra Tuya som har modtaget Matter certificering.

Er IFA 2023 det første år, hvor Matter er altoverskyggende i smart home universet? Vi får se.

Nye Philips Hue sensorer og kameraer

At Philips Hue er på vej med kameraer og kontaktsensorer er ikke nyt. Det har der været rygter om nogle måneder. Det nye ligger dog i, at der er angiveligt skulle være billeder af deres kameraer. Derudover er der gravet ikoner frem fra Hue app’en, som viser ikon af kontaktsensoren samt en ny bevægelsessensor.

Ikoner af kontaktsensor og opdateret bevægelsessensor fra Philips Hue app'en. Kilde: https://hueblog.com/2023/08/24/more-graphics-of-the-new-hue-cameras-leaked/

At ikonerne allerede er fundet i app’en tyder på, at de er tættere på at komme i butikkerne end først antaget. Hvad eventuelle nye funktioner en opdateret bevægelsessensor kommer til at have, er stadig uvist.

Kameraerne kommer også til at skulle have overbevisene funktioner, da kamera markedet efterhånden er godt og grundigt mættet. Kan de hamle op med Nest og Reo? Det får vi forhåbenligt snart at se.

Er du til IFA?

Er du selv til IFA i Berlin i år? Tag endeligt kontakt på mail kontakt@positron.dk eller på X (Twitter). Så kan du måske lokkes til at tage et billede eller to, at de nye dimser og gadgets.

© Positron 2024