Philips Hue: Kameraer på vej

Signify (firmaet bag Philips Hue) er snart klar til at lancere overvågningskameraer. Det skriver hueblog på deres hjemmeside. CEO af Signify Eric Rondolat via Hueblog “The idea here is also to use security for lighting and lighting for security […] burglar in the house triggers the alarm and all the lights flash red. Why is […]


1. august 2023 | Sune Kuntz

Philips Hue stemningsbillede

Signify (firmaet bag Philips Hue) er snart klar til at lancere overvågningskameraer. Det skriver hueblog på deres hjemmeside.

CEO af Signify Eric Rondolat via Hueblog

“The idea here is also to use security for lighting and lighting for security […] burglar in the house triggers the alarm and all the lights flash red. Why is that interesting? Because sound alarms cannot be heard from a distance as they are really kept inside the house. But, the light can be seen from a long distance.”

Udover at bruge kameraet til overvågning (som er lidt af en selvfølge…) er idéen er også, at kameraene også kan bruges som sensorer til at automatisere dele af deres lyssystem. Ved at registrere bevægelse, kan de f.eks. tænde og slukke lyset – selvfølgeligt ikke på samme tid, da det ville være lidt fjollet. På den måde får man altså både funktionen af en bevægelsessensor og et overvågningskamera i én (sandsynligvis meget dyrt) enhed. Præcis hvilke funktioner kameraet kommer til at have, er endnu ikke afsløret.

Kameraets design er også ukendt

Hvordan Philips Hues kamera kommer til at se ud, ved vi ikke endnu. Tidligere på året viste Wiz, som er Signifys andet smartlys-orienteret firma, også kameraer frem (det er efterhånden kun din nabo, som ikke har lanceret sit eget kamera). Kommer Philips Hues kameraer til at låne designet? Nok ikke, men det vil tiden vise.

Kamera fra Wiz.
Kamera fra Wiz. En forsmag på, hvordan Philips Hue kamera kommer til at se ud?

Lancering på International Consumer Electronic Fair?

Det har længe været normen, at nyt Philips Hue udstyr har været vist frem til International Consumer Electronics Fair i Berlin, som i år afholdes fra d.5 – 8 januar. Vi kan derfor forvente, at kameraet afsløres her. Hvornår det sættes til salg, og til hvilken pris, ved vi heller ikke endnu. I bund og grund, ved vi ikke så meget andet end listen herunder:

  • Philips Hue laver et kamera.
  • Kameraet kan aktivere lys.
  • Kameraet kan bruges som overvågning.
  • Kameraet har end-to-end encryption.

OPDATERING 2/8 2023:

Hueblog.de har tilsyneladende mere guf på historien. Udover at hævde at se har prisen på kameraet, så skriver de også, at Philips Hue har mere end blot ét kamera på vej:

  • Kamera med fast strøm 199,95€.
  • Kamera med fast strøm (desktop) 229,99€.
  • Kamera med batteri 249,95€.
  • Kamera med floodlight 349,95€.
  • Kontaktsensor 39,95€.

Det ser altså ud til, at vi kan forvente mere end bare et kamera til januar. Kontaktsensor giver mening, når man tænker på sikkerhedsaspektet. Udover at en kontaktsensor kan tænde lyset når f.eks. døren til stuen åbnes, så kan den også sætte alarmen igang, hvis hoveddøren eller et vindue åbnes når ingen er hjemme.

Hvad forskellen på kamera og kamera desktop bliver interessant at se. Umiddelbart er det svært at se, hvad forskellen kunne være mellem de to. Hvorvidt kameraet med floodlight også kommer til at fungere som almindeligt have lys ved vi heller ikke, men det er ikke svært at forestille sig, at det indbygget floodlight i kameraet ville kunne styres i Hue app’en som et hvert andet lys.

Alle de nye produkter kommer efter sigende i både sort og hvid – klassisk Hue.

© Positron 2024