CarPlay integration kommer til eWeLink app’en

eWeLink, bedre kendt under navnet Sonoff i Danmark, er kommet med Apple CarPlay integration gennem deres app i den seneste opdatering til iOS. CarPlay integrationen fra eWeLink slår både Homey og SmartThings, som begge endnu ikke understøtter CarPlay.


15. april 2024 | Sune Kuntz

eWeLink CarPlay

eWeLink – bedre kendt under branded Sonoff – er på vej med integration til Apple CarPlay gennem deres app. Med CarPlay integrationen bliver det muligt at igangsætte scener direkte fra skærmen i CarPlay. CarPlay funktionen ruller ud sammen med V5.4.1 på iOS og kan allerede nu hentes fra App Store.

I eWelink app’en fra Sonoff kan scenerne tilpasses med navn og ikon, men ikke seperat til CarPlay. Har din scene for eksempel navnet “Sluk alt lys”, så bliver det navn også automatisk overført til CarPlay. Hvilke scener der skal overføres bestemmer du selv i app’en, så du er ikke tvunget til at overføre alle dine scener.

Når dine eWeLink scener er overført til CarPlay kan du starte dem direkte fra bilen. FOTO: eWeLink.
Når dine eWeLink scener er overført til CarPlay kan du starte dem direkte fra bilen. FOTO: eWeLink.

Hvor mange scener det er muligt at tilføje har eWeLink ikke givet lyd om, men umiddelbart ser der ikke ud til at være et maksimum af scener der kan overføres til CarPlay.

Funktionen kræver dog et abonnement som koster 19 kr. om måneden, eller 89 kr. om året. Med abonnementet får du også andre ekstra funktioner, såsom IFTTT-integration (til de tre personer der stadig benytter IFTTT), mulighed for et web-dashboard, samt en forøgelse til 1000 scener og 200 rum i dit hjem.

Der er i øjeblikket ingen snak om, hvorvidt en Android Auto version er på vej, men siden at begge løsninger er stort set lige populære i nyere biler, så virker det ikke utænkeligt at vi i fremtiden ser app’en dukke op i Android Auto biler.

Uanset om man benytter eWeLink eller ej, så er det godt at se, at smart home producenter tager CarPlay seriøst. Tilbage i januar i år kom Home Assistant også til CarPlay, så vi bevæger os i den rigtige retning. Så mangler vi bare at SmartThings, Google Home og Homey følger trop – selvom Homey til dels kan styres i CarPlay gennem Siri Shortcuts.

Hvis du har gået og luret på om eWeLinks smart home løsninger kunne være interessante, så kan du læse vores anmeldelse af Sonoff iHost her: iHost smart home hub fra Sonoff.

Demonstration af eWeLink CarPlay integration

For at se CarPlay integrationen i brug, kan du se eWeLinks egen YouTube video herunder, hvor de viser opsætningen af CarPlay i eWeLinks app.

© Positron 2024