Hue Labs forsvinder

Philips Hue dropper understøttelsen af deres Hue Labs funktion. Hue Labs droppes dog ikke fra i morgen, og brugere har altså mulighed for at rykke fra Hue Labs funktioner og til officielle funktioner i app’en frem til juni.


21. marts 2024 | Sune Kuntz

Hue Labs

Philips Hue Labs er en funktion i Hue app’en, som gav dig mulighed for at betateste funktioner. Nogle af funktionerne er aldrig kommet ud af betatest, såsom sensor couple som gjorde det muligt at koble to bevægelsessensorer sammen, eller temperature monitor som aktiverer scener baseret på temperaturføleren i Philips Hue bevægelsessensorerne (ja, dine Philips Hue bevægelsessensorere har en indbygget temperaturføler, men den er ekstrem upræcis).

Andre Hue Labs funktioner er senere kommet Philips Hue app’en som officielle funktioner, såsom tidsbaseret scener eller timere som aktiverer lys.

Nu har Philips Hue advaret deres brugere om at Hue Labs er på vej væk. I en support artikel fortæller Philips Hue, at Hue Labs vil lukke i juni 2024 – under fire måneder fra nu.

Frem til juni vil alle Hue Labs funktioner forblive aktive og du kan redigere dem som du har været vant til. Efter juni vil Hue Labs funktioner stadig forblive aktive, men du vil hverken kunne installere nye eller redigere Hue Labs funktioner du har installeret. Fjerne du en funktion, vil du heller ikke kunne få den tilbage.

Betafunktioner rykker til Hue app’en

Hue Labs har indtil nu været en selvstændig hjemmeside, som skal forbindes med din Hue bridge. Det er det, som Philips ønsker at gøre op med. Philips Hue ønsker at tilføje betafunktioner i Hue app’en, sådan så alt er samlet i én app.

Der vil altså stadig komme betafunktioner i fremtiden som man kan teste, men de bliver altså lettere at finde og vil være markeret med en “beta” markering.

Hvis du benytter en Hue Labs funktion du ikke ønsker forsvinder, så har Philips Hue lavet en oversigt over de Hue Labs funktioner som allerede er understøttet i app’en. Det er ikke alle Hue Labs funktioner der kan erstattes, men en stor del kan heldigvis.

Liste over de Hue Labs funktioner der allerede er understøttet i app'en.
Liste over de Hue Labs funktioner der allerede er understøttet i app’en. BILLEDE: Philips Hue.

© Positron 2024