Ny IKEA genvejskontakt på vej

En CSA certificering afslører, at IKEA smart er klar med en ny genvejskontakt til deres Home Smart system. Udover brug af AA batterier, er der dog ikke meget information at hente.


16. september 2023 | Sune Kuntz

IKEAs gamle genvejskontakt.

IKEA har haft travlt med at opdatere deres fjernbetjeninger efter Dirigera kom til salg. Først kom deres Styrbar fjernbetjening som skulle erstatte den originale runde Trådfri fjernbetjening. Siden er Rodret kommet til, som har erstattet deres tænd/sluk kontakt. Begge disse opdateringer har givet dem et nyt udseende, samt erstattet deres CR2032-batteri med to AAA-batterier.

Nu ser det ud til at deres genvejskontakt er næste i rækken til at blive erstattet.

CSA afslører ny genvejskontakt

Ifølge CSAs hjemmesiden, som står for at give tilladelse til brug af Zigbee og Matter, så har IKEA fået certificeret en ny genvejskontakt ved navn “SOMRIG”. Certifikatet blev givet d.24 april, så det er altså nogle måneder siden at det blev givet.

Screenshot af CSAs side med certifikat til IKEAs nye genvejskontakt.
Screenshot af CSAs side med certifikat til IKEAs nye genvejskontakt.

Udover navnet, så er der ikke meget der bliver afsløret om knappen. Vi kan se, at den kommunikerer ved hjælp af Zigbee, men det var forventeligt da alt andet udstyr fra IKEA også er Zigbee-baseret. Vi kan dog forvente at den også skifter CR2032-batteriet ud med to AAA-batterier ligesom alle de andre opdateret enheder fra IKEA.

Hvor længe der går inden vi ser den nye kontakt i IKEAs varehuse er ikke til at sige. Typisk går der et halvt til et helt år fra at nyt IKEA udstyr dukker op på CSAs hjemmeside til de er i handlen. Når man tænker på at SOMRIG blev certificeret helt tilbage i april, så kan man jo håbe at den er lige om hjørnet. Hvis vi er heldige, så kommer de sammen med IKEAs bevægelses- og kontaktsensorer.

© Positron 2024