Nyt Philips Hue produkt på vej

Den nuværende Philips Hue bridge nærmer sig 10 år. Nu kunne nye FCC tilladelser pege i retning af, at vi måske snart kan se frem til en opdatering.


26. marts 2024 | Sune Kuntz

Philips Hue bridge.

Philips Hue kom på markedet i 2012, men en dengang rund bridge. Siden er har Hue udgivet en V2 i 2015 og en mindre opdatering i form af V3 i 2016. Både V2 og V3 har den velkendte firkantede form, som vi kender den, og forskellen mellem V2 og V3 er blot nogle få komponenter.

Vi nærmer os altså hastigt 10 års jubilæet for den nuværende Hue bridge, hvilket inden for tech-verdenen er oldgammelt.

Nu kunne noget tyde på, at en ny bridge er på vej. Det er i hvert fald tilfældet, hvis man skal tolke på nye FCC tilladelser givet til Signify, firmaet bag Philips Hue. Et nyt produkt dukkede op d.24 januar ved navn Hue Connect.

FCC tilladelsen af et produkt ved navn Hue Connect MSL. BILLEDE: FCC.
FCC tilladelsen af et produkt ved navn Hue Connect MSL. FOTO: FCC.

Hue har i øjebliket intet produkt ved navn Connect, så der er grund til at tro, at vi snart får et nyt Hue i butikkerne.

Udover navnet, så viser tilladelsen også at der er tale om et produkt med både Zigbee og Bluetooth Low Energy (BLE). BLE er påkrævet for at tilføje Matter over Thread udstyr til ens smart home system, og flere Zigbee chips kan fungere både som Zigbee og Thread antenner på samme tid.

Både Zigbee og BLE er nævnt i FCC tilladelserne. FOTO: FCC.

Der er selvfølgeligt ingen garanti for, at BLE skal bruges i forbindelse med Matter over Thread, og da Philips Hue i forvejen har lyskilder med BLE kan produktet også sagtens være en ny pære. Navnet Connect leder dog tankerne i retning af et produkt, som skal forbinde – connecte – enheder, ligesom deres bridge gør.

I øjeblikket har Philips Hue hverken Thread eller Matter produkter (udover deres Hue bridge, som fungere som en Matter bridge), men hvis det virkeligt er en ny bridge vi ser på, og BLE skal benyttes til Matter over Thread, så ser vi måske også ind i en fremtid, hvor flere Hue lyskilder kommer med Thread, eller hvor tredjeparts Matter over Thread lyskilder kan forbindes til bridgen.

Signify: Zigbee holder os tilbage

George Yanni, manden bag Philips Hue, gav sent i 2023 et interview, hvor hand forklarede nogle af de begrænsninger der findes på den nuværende Hue bridge.

Særligt grænsen på 50 enheder på Hue bridgen har flere gange været kritiseret, og i interviewet fortæller George Yanni at begrænsningen ikke er Hue bridgen i sig selv, men Zigbee-teknologien.

Når man tænder lys i Philips Hue app’en forventer brugerne, at alle lysene tænder på samme tid, så man undgår popcorn-effekten, hvor enkelte lyskilder tænder forskudt af hinanden. Her skal man ikke op på mange lyskilder for at Zigbee ikke kan følge med.

Zigbees begrænsninger er muligvis årsagen til, at vi ikke har set en nye Hue bridge i næsten 10 år. Mange af begrænsningerne ved Zigbee ville stadig findes på en opdateret bridge, og derfor er der ikke mange grunde for Signify til at opdatere den. Her kan Matter over Thread muligvis øge antallet af lyskilder der kan forbindes til en enkelt bridge.

I mellemtiden har Hue fokuseret på at øge understøttelsen af mere end én bridge i app’en, hvilket er en velkommen mulighed for os der har nået loftet for enheder på en enkelt bridge.

© Positron 2024