Ny Google Home widget

Google er endeligt klar med en widget til Google home. Den nye widget giver dig direkte adgang til dine favorit smart home enheder fra hjemmeskærmen.


30. maj 2024 | Sune Kuntz

Google Home logo.

Google har opdateret Google Home app’en, og en af de nye funktioner er en widget til hjemmeskærmen. Både SmartThings, Homey og Apple HomeKit har længe understøttet widgets, og nu kommer Google altså endeligt med på bølgen – og endda med funktioner som hverken SmartThings eller Homey udbyder.

Den nye widget viser dine favoritiseret smart home devices, som du selv kan indstille i app’en. Widgeten er interaktiv, så du kan tænde og slukke for lyset, justere termostaten eller hurtigt få adgang til dine kameraer ved blot at benytte den nye widget.

Google Home widgeten kan tilpasses i størrelsen. Du kan samtidig få hurtig adgang til enheder såsom lys, termostater og kameraer. Foto: Google.

Den nye widget er kun tilgængelig til Android, og Google nævner ingenting om en potentiel opdatering til deres iOS app.

Man har længe kunne benytte Google Action Blocks til at udføre smart home kommandoer gennem Google Assistent. Ulempen har været, at hver Action Block widget man har lavet fylder relativt meget på hjemmeskærmen, og derudover går alle kommandoer gennem Google Assistent. Det problem er der ikke med den nye Google Home widget.

Også Wear OS får nye Google Home funktioner

Google Home på Wear OS bliver også opdateret, så det er muligt at tilføje Google Home som en complication til den valgte urskive eller som en favorit tile.

Wear OS får også muligheden for at styre din smart home enheder uden at åbne Home app’en. Foto: Google.

Ligesom på telefonen så bliver det muligt at styre lyset, termostaten, og andre smart home enheder uden at skulle åbne Home app’en først. På Wear OS er det også dine favoritiseret enheder som vises.

Opdateringen til Home app’en på både Android og Wear kræver, at du har tilmeldt dig offentlig preview på app’en. Offentligt preview giver dig adgang til nogle funktioner før alle andre – hvis du altså kan leve med en lille bug i ny og næ. Har du allerede tilmeldt dig offentligt preview, så ruller opdateringen til Home ud fra i dag.

© Positron 2024