Nintendo afslører dato for efterfølger til Switch

Med et diskret opslag på X har Nintendo tilsyndeladende løftet sløret for, hvornår vi kan forvente en efterfølger til den ekstremt populære Switch konsol. Men informationerne er sparsomme og vi må væbne os med lidt tålmodighed endnu, før vi får konsollen at se. Uanset hvad, så bliver det næste stykke tid inden for spilindustrien spændende at følge med i.


7. maj 2024 | Sune Kuntz

Nintendo Switch OLED

Hvad der nok ikke kommer som en overraskelse for nogen, har Nintendo været godt i gang med en efterfølger til deres uhyre populære Switch konsollen.

I et opslag på X har Furukawa, som er direktør for Nintendo, afsløret at de planlægger at fortælle mere om efterfølgeren til Switch inden udgangen af næste regnskabsår.

Det betyder, at Nintendo har en deadline fra nu og til april 2025. Rigeligt med tid, hvis man er et firma så stort som Nintendo, som forsøger at opbygge hype.

Der er ingen informationer om, hvad efterfølgeren til Switch kommer til at hedde, hvilke spil vi kan forvente, eller om maskinen kommer til at bygge på samme koncept som Switch.

Furukawa skriver også, at vi kan forvente en Nintendo Direct video i juni, men at der her ikke vil blive diskuteret informationer angående efterfølgeren.

2 års ventetid på Nintendo Switch

Dengang Switch for første gang blev omtalt af Nintendo, var det i forbindelse med en præsentation om deres, dengang nye, samarbejde med mobilspilfirmaet DeNA i 2015.

Her snakkede Nintendo på et af sine slides om deres fremtidige “Dedicated game system ‘NX'”. NX – som stod for Next – gik hen og blev til Nintendo Switch.

Billede fra Nintendos slide om samarbejde med DeNA.
Tro det eller lad være, men dette billede er et officielt slide fra en Nintendo præsentation til investorere. Foto: Nintendo.

Fra NX blev omtalt for første gang, til Switch udkom 3 marts 2017 gik der altså næsten 2 år før vi fik maskinen i hænderne. Så et års ventetid virker ikke så usandsynligt.

Uanset hvad, så er antallet af Nintendo Switch spillere ifølge deres årlige regnskabsrapport ved af flade ud, så det giver mening for Nintendo at tænke på deres næste konsol.

Screenshot af Nintendos regnskabsrapport 2023.
Selvom antallet af spillere på Nintendo Switch fortsat er høj, så er kurven begyndt at flade ud. Foto: Nintendo.

© Positron 2024