LG satser stort på ThinQ smart home

Til CES i år, har LG vist at de satser stort på deres ThinQ smart home system. Der blev blandt andet fremvist en ny AI-styret robot, som kan monitorere dit hjem for dig. Derudover var LG og Google klar med et stort partnerskab, som blandt andet betyder Chromecast-integration i nye LG tv.


8. januar 2024 | Sune Kuntz

CES 2024

LG har ved CES 2024 vist, at de satser stort på deres smart home system ThinQ. Ved deres CES præsentation i år viste de blandt andet en ny tilgang til smart home hvidevare som en service, et løfte om 5 års WebOS opdateringer til deres TV og meget andet. Her i artiklen er der udvalgt nogle af de mest interessante smart home annonceringer.

Smart Home AI Agent

LG har set, hvad Amazons Astro robot til hjemmet og tænkt, at de ville være med på robot-bølgen. De viste deres nye robot ‘Smart Home AI Agent’ frem, som skulle klare forskellige funktioner i dit hjem. Trods det knap så personlige navn, så lagde LG meget vægt på at robotten kunne vise empati, følelser og kommunikere naturligt med dig. Derudover er den udstyrret med en temperatur- og fugtighedssensor, som den kan bruge til at danne et overblik over dit indemiljø. LG mener selv, at robotten gør din hverdag lettere ved bl.a. at kunne give dig et overblik over dit hus når du kommer hjem, men hvorvidt den bliver en success må tiden vise.

Tæt samarbejde med Google

LG og Gogle har annonceret et samarbejde. Det går ud på, at alle 2024 TV fra LG kommer med Chromcast Built-In. Man kommer altså til at kunne caste indhold fra sin telefon og til sit TV, præcis som hvis der var sat en Chromecast i HDMI-indgangen. Skulle hoteller eller hospitaler investere i LG TV, så kommer man også til at kunne caste indhold uden at skulle logge ind på fjernsynet. Det lyder smart, lige indtil første gang du ligger på hotelværelset og ser en Netflix serie, og gæsten i rummet ved siden af har logget på det forkerte net og nu caster interessante ting på dit TV.


Derudover så går samarbejdet også ud på, at LG TV skal fungere bedre sammen med Google Home app’en. Nye LG TV kommer til at fungere som en Matter hub for enheder forbundet til Google Home – her sagde de, at ALLE Matter enheder kan forbindes til- og styres med TV’et. Man må altså gå ud fra, at både Matter WiFi og Matter Thread enheder kan styres. Google Home enheder kommer også til at kunne styres fra TV’et, hvilket enten betyder at Google Home enheder kan komme ind i ThinQ platformen, eller at der er en Google Home app på vej til WebOS.

ThinQ Hub

Til sidst annoncerede LG også en ny ThinQ hub. Hub’en kommer til at være deres svar på Samsungs SmartThings hub eller Athoms Homey hub. Præcis hvad hub’en vil være i stand til er endnu usikkert, men under præsentationen lagde LG vægt på local control og datasikkerhed. Man kan håbe, at hub’en derfor ikke kræven skyen for at kunne køre. Hvilke antenner der er i hub’en, blev der ikke nævnt noget om, men man må formode at der er Zigbee og sandsynligvis Thread ombord.

“You bet it will be beautiful”

– Kihyun Jung, EVP, Platform Business Center LG Electronics.

Mange andre nyheder

LG annoncerede mange andre ting til deres CES show. Der var blandt andet et WebOS bil infotainment system, et trådløst og gennemsigtigt TV, samt en ny AI chip. Ønsker du selv at se nyehderne, så kan deres CES show ses på videoen herunder.

© Positron 2024