Kunstig intelligens i din lomme med Rabbit R1

AI var tech-verdenens store buzzword i 2023 og intet tyder på, at 2024 bliver anderledes. Firmaer som Humane AI med deres AI Pin har forøsgt sig med en dyr gadget, som kræver abonnoment. Rabbit forsøger sig med en anden strategi, med deres Rabbit R1. Med et design fra Teenage Engineering som blander funktionalitet med æstetik. Udover tidligere AIs er motoren bag R1 det, som Rabbit selv kalder ‘LAM’ – Large Action Model. Med den kan R1 ikke bare svare på spørgsmål, den er i stand til at handle på dine vegne. Book billetter, bestil mad, rediger billeder – alt det, er hvad Rabbit lover med deres LAM model.


13. januar 2024 | Sune Kuntz

Rabbit R1.

Siden OpenAI gjorde sit indtog i folkemunde ved at lancere ChatGPT, så har AI været det store buzzword inden for tech verdenen i 2024. Senest har vi set firmaer som Humane, som har forsøgt at få kunstig intelligens tættere på hverdagsbrug. Deres forslag går på dedikeret AI enheder, hvis formål er at være din personlige assistent i hverdagen. Humanes forslag hedder Humane AI Pin udkommer til marts og kommer til at koste 699 dollars – og så kræver den også lige et abonnoment på 24 dollars/måneden. At der er abonnoment tilknyttet en i forvejen så dyr enhed, har virket absurd for mange, inklusivt Rabbit, som er endnu et firmar der forsøger at gøre kunstig intelligens til hverdagskost.

Humane AI Pin er Humanes kunstige intelligens enhed.

Rabbit R1

Rabbit fremviste deres Rabbit R1 til CES tidligere på ugen. Rabbit R1 er Rabbits forslag på en konkurrent til Humane AI Pin. Kigger man på Rabbit R1, står det hurtigt klart, at deres tilgang er forskellige fra Humane.

R1 er designet af firmaet Teeange Engineering, som også har designet en række produkter for IKEA eller konsollen Playdate. Teenage Engineering er kendt for deres farverige og bombastiske designs, og det kan bestemt ses i R1. Hvorvidt man synes at denne designfilosofi er god, må være op til den enkelte at bedømme.

En stor forskel mellem R1 og Humane AI Pin er R1s skærm, som er i stand til at vise dig den information du har spurgt efter. I demoen fra CES blev R1 blandt andet bedt om at booke en ferie. Her fandt R1 nogle muligheder, og de muligheder skulle bekræftes via skærmen. Et kamera gør R1 i stand til at se, hvad end du peger den mod. Formodningen er, at du kan spørge den om ting såsom “Køb denne her bog til mig på Amazon”, “Hvor mange kalorier er der i det her måltid?”, “Hvilket dyr er det her?” osv.

R1 kræver en konstant forbindelse til nettet, hvilket også betyder at R1 har SIM-kort slot. Det kræver ikke et abonnoment at bruge R1, hvis man er i nærheden af WiFi, men er man ikke det er en dataforbindelse nødvendig.

Hvad gør R1 anderledes end ChatGPT?

På overfladen lyder R1 blot som ChatGPT. Hvor ChatGPT er baseret på det der hedde LLM – Large Language Models – er R1 baseret på, hvad Rabbit selv kalder – LAM – Large Action Models. Forskellen ligger i, at LLM kun kan forstå hvad du spørger om, hvor LAM kan forstå hvad du spørger om, og derefter handle på dit spørgsmål. Spørger du ChatGPT om at booke en billet til Frankrig for dig, så vil give dig et svar, men ikke gøre noget. LAM kan derimod booke din billet, og handle på dine forespørgsler. I demoen viste Rabbit et web-interface, hvor du skal forbinde forskellige tjenester. Det er altså stadig uklart, om R1 kan handle på dine vegne i alle tilfælde, eller om der skal laves en specifik integration til den tjeneste du spørger til.

Web-interface som bruges til at forbinde R1 til andre tjenester.

Rabbit siger også, at man er i stand til at træne R1 til at udføre handlinger for en. I deres video viste de en person, som sad og redigerede videoer. Han fortalte så R1, at den skulle se på de billeder han havde redigeret, og redigere fremtidige billeder i hans stil. Det er interessant, at kunne træne en AI til at handle mere som en selv, men hvordan det helt praktisk fungerer og hvor godt det fungerer, det må tiden vise.

Pris og tilgængelighed

Rabbit R1 kan forudbestilles til 1.376 Kr. fra deres hjemmeside rabbit.tech. R1 produceres i batches af 10.000 enheder pr. batch, og anden batch er allerede udsolgt. Fordubestiller man på deres hjemmeside i dag, så er man altså i skrivende stund del i tredje batch som forventes leveret mellem maj og juni.

R1 sendes til Danmark, men hvorvidt den forstår dansk vides endnu ikke.

R1 introduktionsvideo

Ønsker du at se hele afløsringsvideoen af Rabit R1, så kan den ses herunder.

© Positron 2024