IKEA Trådfri får dagstilpasset lysrutiner

IKEA har udgivet en funktion, som får dit TRÅDFRI lys til at tilpasse sig lyset fra solen.
Både IKEAs fjernbetjeninger og bevægelsessensorer kan styre lysets temperatur, baseret på tidspunktet.


17. februar 2024 | Sune Kuntz

IKEA Home Smart

Lys med døgnrytem fra IKEA

IKEA har under deres “Workshop” udgivet muligheden for at tilpasse lyset i dit hjem, så det tænder til en temperatur der passer til dagslyset.

Om morgenen er lyset fra solen varmere og mere rødlig, da solen står lavt på himlen. Senere mod middag bliver lyset gradvist koldere og koldere, og altså mere hvidligt, indtil lyset igen bliver varmere mod aftenen.

Denne naturlige rytme har vi tilpasset os til, og det er derfor at wake-up lys er så effektivt, da det snyder kroppen til at tro at det er solopgang.

I HomeKit og Philips Hue har man længe kunne indstille lyset til at tænde, så temperaturen matcher den på solen. Nu har IKEA altså givet samme funktion til deres Dirigera hub. Funktionen ligger ligger under “workshop” funktioner, som er en slags beta funktioner. Det er altså ikke en garanti, at funktionen er kommet for at blive.

IKEA har lavet forskellige kurver for, hvornår lyset skal være varmt og hvornår det skal være koldt. På den måde kan lyset bliver hurtigere varmt eller koldt, alt efter hvad din egen preference er.

Muligheden for at styre lyset temperatur kan både aktiveres af kontakter og bevægelsessensorer. Har man Styrbar fjernbetjeningen, eller den gamle runde Trådfri fjernbetjening, så kan man skifte mellem temperaturer, hvis ikke man synes at den valgte temperatur passer til tidspunktet.

Flere sensorer på vej

Funktionen med tilpasset lys kommer sammen med en opdatering af Home Smart app’en, som forbereder Dirigera hub’en på deres Badring lækagesensor. Badring er den sidste af de tre sensorer, som IKEA for nogle måneder siden annoncerede – Vallhorn bevægelsessensor, Parasoll kontaktsensor og Badring lækagesensor.

© Positron 2024