Test af Wallet Finder Card fra SwitchBot

SwitchBot har nyligt lanceret en konkurrent til Apples AirTag og Tile Slim: Wallet Finder Card. Kortet er tyndt nok til at passe i din pung, og med SwitchBots app, kan kortet spores, hvis pungen skulle blive væk. Samtidig har du mulighed for at få kortet til at ringe fra din telefon, eller få telefonen til at ringe fra kortet. Er Wallet Finder Card værd at se nærmere på?


9. oktober 2024 | Sune Kuntz

SwitchBot Wallet Finder Card.

Går du også med en nagende mistanke om, at du en dag kommer til at mister din pung? Eller er det noget, som allerede sker på et regelmæssigt basis? Så er du ikke alene. Det er i hvert, hvad SwitchBot tænker.

SwitchBot lancerede i september ders Wallet Finder Card. Det er en tracker, som er på størrelse med et almindeligt kreditkort.

Kortet har nogle tricks oppe i ærmet, som gør det lidt mere interessant end andre trackere på markedet – nævnværdigt Apples egen AirTag tracker, som måske endda kunne lære en af SwitchBots tracker.

SwitchBot har sendt mig deres Wallet Finder Card, så jeg har kunne teste det.

Selve trackeren

Okay, måske er Wallet Finder Card ikke præcis samme dimensioner som et kreditkort. Men det er tæt på. Kortet har en bredde på 8,5cm, en højde på 5,4cm og en tykkelse på 2,5mm. Det er imponerende tyndt, og medmindre at du har en ekstra tynd pung, så burde der ikke være problemer med at få plads til kortet.

SwitchBots Wallet Finder kort er 2,5mm tyk, mens Apples AirTag er 8mm tyk.
SwitchBots Wallet Finder kort er 2,5mm tyk, mens Apples AirTag er 8mm tyk. Foto: SwitchBot.

På forsiden sidder der en knap, som kan bruges til at skabe forbindelse til app’en ved setup, og til at få din telefon til at ringe. Knappen har et tilfredsstillende klik, og du kommer ikke til at trykke på den ved et uheld.

Bagsiden af kortet gemmer på en QR-kode, samt et NFC logo. QR-Koden kan scannes, hvorefter man føres til en side med ens kontaktoplysninger. Tanken er, at hvis nogen finder din pung, så kan de scanne QR-koden og komme i kontakt med dig. Det er en smart idé i teorien, men havde jeg selv turde scanne en tilfældig QR-kode jeg fandt på gaden? Nej, nok ikke.

SwitchBot har også inkluderet en NFC chip i kortet. Chippen kan bruges sammen med deres Keypad og Keypard Touch kodepaneler. SwitchBot Keypad og Keypad Touch kan parres med deres smart lock. Har du derfor SwitchBots smart lock og keypad, så kan Wallet Finder Card bruges som nøgle.

Kortet fra henholdsvis for- og bagsiden.
Kortet fra henholdsvis for- og bagsiden.

En, i mine øjne, stor ulempe ved kortet, er dens batterie. Batteriet er et 540mAh batteri og holder ifølge SwitchBot i cirka 3 år. Mit problem med batteriet er, at det hverken kan udskiftes eller lades op. Du er altså tvunget til at købe et nyt kort hvert tredje år, hvis du vil blive ved med at tracke din pung.

Benytter du NFC-chippen til at låse din dør op, så vil den funktion dog blive ved med at fungere, da NFC-chips ikke bruger batteri for at fungere.

Funktioner i app’en

Når du har tilføjet kortet til SwitchBot app’en får du straks præsenteret et kort over, hvor kortet sidst blev set.

Så snart kortet er forbundet til app'en, kan kortet trackes fra app'en.
Så snart kortet er forbundet til app’en, kan kortet trackes fra app’en.

Der er dog ikke mange overraskelser i app’en – måske med undtagelse af én, men mere om den om lidt. Du har selvfølgeligt mulighed for at for kortet til at ringe, og her har du valget mellem én ud af fem melodier til kortet. Det er ikke overraskende blot en piezo lydgiver som sidder i kortet.

Find My netværk og sporing

Har du mistet din telefon og ikke din pung, så er det også muligt at få din telefon til at ringe fra kortet. Trykker du på knappen på kortet, så skrues lyden automatisk op på fuld styrke og afspiller en melodi. Netop denne funktion er en, som jeg håber at Apple lærer af. Apples AirTags har ingen mulighed for at få din telefon til at ringe, og jeg håber at eventuelle AirTags 2 får denne funktion.

Ligesom AirTags kan Wallet Finder Card tilføjes Apples Find My netværk. Er du på derfor på iOS, så kan du udnytte Apples enorme netværk af iPhones til at spore kortet.

Er du ikke på iOS men benytter en Android telefon, så kan kortet ikke spores. Her er det kun muligt at se, hvor din telefon senest havde forbindelse med kortet. Der er heller ingen forlydninger om, hvorvidt SwitchBot har planer om at understøtte Googles nye Find My Device netværk med kortet.

Home og Away automationer

Som en sidste – og mest overraskende – funktion i app’en, er det muligt at sætte home and away automationer. Disse automationer kræver en SwitchBot hub. Hub’en kan kommunikere med kortet, og på den måde afgøre om du er hjemme eller ej.

Jeg har sjældent problemer med at få GPS’en i min telefon til at starte Away og Home rutiner i mine smart home apps, men jeg kan alligevel se det smarte i at udnytte bluetooth forbindelsen til kortet.

Bluetooth forbindelsen mellem kortet og en SwitchBot Hub kan bruges til at styre automationer.
Bluetooth forbindelsen mellem kortet og en SwitchBot Hub kan bruges til at styre automationer.

Hvad synes jeg om kortet?

Personligt bryder jeg mig ikke om produkter, som ikke lader mig lade det op eller skifte batteriet. Det skaber blot mere elektronisk affald. Derfor havde jeg nok ikke selv købt kortet, hvis ikke SwitchBot havde sendt det til mig.

Hvis du ikke har noget imod engangsbatteriet, så er kortet dog enormt interessant og bestmet værd at se nærmere på. Forbindelsen til kortet har været stabil hver gang jeg har testet den, med en rækkevidde på omkring 5 til 10 meter. Lyden fra kortet er også høj og tydelig.

SwitchBot sælger i øjeblikket kortet til 25$ for et enkelt kort, 48$ for to, 90$ for fire, eller en pakke med deres Lock Pro, Keypad Touch, Hub Mini og et kort til 230$.

Video anmeldelse af kortet

Hvis du ønsker at se min videoanmeldelse af kortet, så kan den ses herunder.



Skriv en kommentar


Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu.

© Positron 2024